top of page

Ali so Stomp motorji štiritakni ali dvotaktni? 

Stomp motorji so vsi štiritaktni.  

Kako se vzdržujejo Stomp motorji? 

Motorji so enostavni za vzdrževanje. Olje se menja vsakih 10 ur vožnje (prva menjava je po 2 urah zaradi utekanja motorja), prav tako oljni filter pri modelih, ki ga imajo. Vsakih 25-30 ur se nastavi zračnost ventilov. Bat se menja vsakih 80 ur. Vsako drugo menjavo bata se menjata izpušni in sesalni ventil ter veriga odmične gredi. Zračni filter se čisti sproti, sčasoma pa zamenja. 

Ali so rezervni deli dobavljivi? 

Za motorje, ki se prodajajo v našem programu vedno zagotavljamo rezervne dele. Večina rezervnih delov je ves čas na zalogi. 

Ali imam možnost nadgranje motorja? 

Večino motorjev iz ponudbe je možno nadgraditi z npr. nastavljivim vzmetenjem, pregibnimi ročkami, močnejšem krmilu, boljšimi pnevmatikami, itd. 

Katere prednosti ponujajo Stomp motorji napram drugim pitbajk znamkam? 

Stomp ves čas redno skrbi za podporo kupcem v smislu dobrega reševanja reklamacij, dobre podpore rezervnih delov, kvalitetnimi materiali. Lahko je kakšen motor podobnega videza, cenejši ampak so uporabljeni slabši materiali pri izdelavi. 

Katero motorno olje je primerno za Stomp motorje? Ali lahko uporabim avtomobilskega? 

Ne. Avtomobilsko olje ni primerno (tudi če je enake viskoznosti), ker ne vsebuje ustreznega aditiva za mokro sklopko. Edino primerno olje je z oznako 10w40 za štiritakne motorje z mokro sklopko. Priporočamo, da vedno uporabite visoko kvalitetno olje znamk Motul, Bel-Ray in Liqui Moly.  

Koliko se ti motorji kvarijo? 

Motorji so ob rednem vzdrževanju zelo vzdržljivi. Vsekakor pa je potrebno poskrbeti za redne servise, ga čistiti, podmazati in pravočasno zamenjati dele, ki se obrabljajo med delovanjem. 

Za kakšno starost so primerni Stomp motorji? 

Pri vsakem modelu je v opisu navedeno za kakšno starost je predviden. Tukaj lahko prihaja do odstopanj zaradi višine oseb. 

Kje so izdelani? 

Motorji so sestavljeni v tovarni na Kitajskem, kjer sestavljajo tudi zelo znane motorje in 4 kolesnike drugih znamk. Seveda pod budnim očesom lastnikov iz Anglije, ki skrbijo, da je kvaliteta primerna. 

Kakšna je njihova končna hitrost? 

Končna hitrost uradno ni podana od proizvajalca. Se pa giba nekje 80-90 km/h pri modelih 125 in 140ccm. 

Ali lahko otroku omejim hod ročke ali hitrost? 

Stomp motorji serijsko nimajo ročke za omejitev hitrosti oziroma omejitev hoda ročke. Lahko pa se naknadno vgradi ročka s tem sistemom. V nekaterih primerih je ob tem potrebno zamenjati tudi vrv za plin. Vse skupaj ne predstavlja velikega stroška.  

Ali je možna tudi druga barva oziroma grafika? 

Grafike Stomp motorjev so enotne. Pri nekaterih modelih so le te različne po letnikih. Če pa bi želeli drugačno grafiko, pa za vas z veseljem izdelamo grafiko po želji proti doplačilu Cena je odvisna od tipa motorja oziroma tipa plastik ter raznih drugih želja. 

Zakaj priporočate nakup paketa za redno vzdrževanje? 

Paket za redno vzdrževanje vsebuje najbolj nujne izdelke, ki jih potrebujete za redno vzdrževanje motorja in zagotavljanja njegove dolge življenjske dobe. Vsebuje: urco, sprej za zračni filter, motorno olje in sprej za verigo. S pomočjo števca ur boste beležili koliko ur ste prevozili in kdaj je čas za servis. Sprej za oljenje zračnega filtra bo poskrbel, da prah ne bo prodrl skozi filter v uplinjač in motor. Olje pa vam bo služil za prvi servis motorja po 2 urah vožnje. Uporaba spreja za mazanje verige pa je tudi nujna po vsaki vožnji. 

Ali dobim motor sestavljen in ga lahko pričnem uporabljati takoj? 

Vsak pri nas prodan motor ali 4 kolesnik je sestavljen, pregledan in pripravljen na uporabo. 

Je možen nakup na obroke? 

Da. Obročna plačila ponujamo preko Leanpay.si. Za točno ponudbo nas lahko kontaktirate. 

bottom of page